dissabte, 19 de juny del 2010

Pas a pas cap al Broad Peak

De Catalunya a dalt del Broad Peak hi ha un bon què fer. Tenint en compte que sempre hi pot haver alguns canvis de darrer moment passem a contar-vos una mica quins seran els passos a seguir.Sortim des de Barcelona en direcció a Islamabad en vol directe. Una vegada arribats i fets tots els tràmits pertinents en quan a permisos, realitzarem les compres de menjar i altres coses que siguin necessàries. Un cop acabats tots aquests requeriments ens posarem en marxa en direcció a Skardu i d’allà a Ascole.Una vegada a Ascole deixarem els medis de locomoció a motor i començarà de debò l’aproximació al Broad Peak. Començarem a caminar en direcció a la Glacera del Baltoro pel que pujarem a Concòrdia, punt on conflueixen algunes glaceres. Des d’aquest punt agafarem direcció nord fins que arribarem al Campament Base (CB) situat a 5.500 m; tot això ens durarà uns 8 o 9 dies.
Quan ja estem instal·lats al CB ens tocarà la part més dura de  l’aclimatació i, en part, també de l’expedició ja que haurem d’anar equipant la ruta amb cordes fixes i muntant els diferents campaments d’altura. Les primeres jornades les dedicarem a fer caminades per les rodalies del CB i pot ser fins i tot arribem al CB del K2 que està a unes dues hores de camí. Ja ben aclimatats a aquest indret comença la tasca de debò, i si tot va bé anirà de la següent manera:
  • Des del CB pujarem al camp I (CI) a 6.000 m. Allà hi muntarem el campament que consistirà en dues tendes de dues persones cadascuna, i serà a dins aquestes tendes on deixarem un petit aprovisionament de menjar i gas pels fogonets. En acabar aquestes tasques tornarem a baixar al CB.
  • Descansarem un dia.
  • Tornarem a la feina. Pujarem a instal·lar el camp II (CII) a 6.500 m. on també hi deixarem tres tendes, menjar i gas. En acabar el muntatge baixarem al CI a dormir.
  • Al matí següent baixarem al CB. Descansarem i prepararem les coses que necessitem pel muntatge del camp III (CIII) a 7.200 m.
  • Des del CB partirem en direcció al CII per passar-hi la nit.
  • Al dia següent pujarem a plantar el CIII que serà només de dues tendes, i com cada vegada una mica de menjar i gas. Un cop tot a punt baixarem per dormir al CI.
  • Dedicarem el dia a baixar des del CI al CB.
  • Ja per acabar la part de l’aclimatació dir que tornarem al CII a passar una nit.
  • Al matí següent pujarem a fer un reconeixement de la ruta per damunt el CIII i després quedarem a dormir allà.
  • Després d’haver dormit al CIII baixarem fins al CB


En total seran entre 12  i 14 dies.

Després d’haver acabat l’aclimatació i el muntatge de les cordes fixes a la ruta descansarem entre 3 i 4 dies per recuperar forces, prepararem tot el necessari per l’atac que ens durarà de 6 a 8 dies. Anirem pujant i passant una nit a cada un dels  campaments d’altura i des del CIII pujarem, si tot va bé, al cim del Broad Peak. Tornant del cim quedarem al CIII a passar-hi la nit i d’allà baixarem al CI a passar-hi una altra nit i finalment agafarem camí en direcció al CB. Si tot va segons el previst desmuntarem tots els camps i les cordes en la mateixa baixada, sinó tornarem a pujar uns dies després per deixar el lloc tal i com estava o si podem un poc millor.
Un cop desmuntat el CB tornarem per la Glacera del Baltoro fins a Ascole i agafarem transport motoritzat fins Islamabad, i d’allà cap a casa que és segur que ja ens enyorarem una mica.

TEMPORALITZACIÓ:



Seran uns 57 dies en total, des del 17 de juny al 13 d’agost de 2010. Aquestes dates poden sofrir petites variacions depenent de la disponibilitat dels vols.
El calendari previst és el següent:

Dia  17/6:              Barcelona/Islamabad
Dia   18/6:             Arribada a Islamabad
Dia   19/6:             Gestions a Islamabad (Oficina de turisme,…)
Dia 20/6:               Islamabad – Chilas en minibús
Dia 21/6:               Chilas – Skardú en minibús
Dies22-23/6:         Skardú. Per fer els darrers preparatius
Dia 24/6:               Skardú – Askole (3.100 m) en vehicles 4X4
Dia 25/6:               Jula – Paiju (3.500 m)
Dia 26/6:               Dia de descans i aclimatació a Paiju
Dia 27/6:               Paiju – Urdukas (3.500 m)
Dia 28/6:               Urdukas – Goro II (4.500 m)
Dia 29/6:               Goro – Concordia (4.700 m)
Dia 30/6:               Concordia – Camp Base del Broad Peak (5.500 m)
Del 1/7 al 4/8         Ascensió al Broad Peak (8.046 m)
Dia 5/8 al 11/8       CB Broad Peak – Islamabad
Dia 12/8                Islamabad
Dia 13/8                Islamabad – Barcelona  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada